perjantai 27. tammikuuta 2017

Roadtrippailua ja viimeinen ristiretki

Mites tuo ajaminen täällä?

No problem! Paljon lukenut juttuja netistä kuinka täällä uskaltaa ajella milloin mihinkin mutta paremmat tiet täällä on kuin esim. Kanadassa. Meksikosta tulis heti ensimmäisenä mieleen huumesodat ja kidnappaukset ym. mutta tämä Jukatanin niemimaa ja ympäristö on melko turvallista seutua, ihmiset ystävällisiä ja helpompi täällä on tien päällä matkustaa kuin Costa Ricassa… Melkein yhtä helppoa kuin  Amerikoissa.

Ohittaa pitää aina!

Tena tuli kans kylille

Näitä fillareita näkyy pikkukylissä enemmän kuin autoja


Toope! Nopeusrajoitusten laskiessa alle 50km/h tulee vastaan näitä hidastetöyssyjä. Suurin osa on merkittyjä mutta osa ei ja niitä on kaiken kokoisia. Tekee höpöä jos epähuomiossa suhailee tuollaisen puolen metrin toopesta 80 kilometrin vauhdilla =)

Pusikko palaa vähän joka puolella, ilmeisesti tarkoituksella ja useimmiten ei ole ketään sitä vahtimassa

Tiet on enimmäkseen yksinäisiä, tylsiä ja suoria.

Vastaan saattaa tulla kuitenkin vaikka ja mitä


Moottoritielläkin näkee näitä kimppakyydityksiä
Sitten on vielä näitä poliisin ja armeijan ratsioita tien päällä. Parhaimmillaan on ollut 3kpl päivässä mutta yleensä antavat valkonaamojen mennä kummempia kyselemättä.


Yhdesti päästiin tiukempaan syyniin. Leppoisan, lievästi ylipainoisen poliisisedän naamalta paistoi pettymys kun meidän espanja oli yhtä heikolla tasolla kuin hänen englanti. Katsottiin passit ja ajokortit sekä pikainen tarkastus autoon/ peräkonttiin. Yritti kysellä vähän niitä näitä, naureskeltiin ja viittoiltiin mistä menossa ja minne. Buen dia ja päästiin jatkamaan matkaa. Ei noita herrasmiehiä uskalla kuvata kun nillä on vieläkin ne rynnäkkökiväärit kaulalla. Toisaalta nämä kaverit oli sieltä mukavimmasta päästä, ehkä luvan kanssa olisi kuvan saanut ottaakkin =)
Epäilen että nämäkin halusivat vain tarkastella Suvia vähän lähempää kun se on niin nättinä!

Uxmal rauniot

Olimme ensimmäisten joukossa raunioita tarkastelemassa. 






Aivan mahtavan näköisiä juttuja, yksityiskohtia rakennuksissa ja ei ketään muuta kuin me kaksi tutkimassa raunioita! Sekä tietty paikallinen Jorge Rámon Gonzales nurmikkoa ajelemassa mutta se ei menoa haitannut =)




Pallopeli kenttä




Suvi tuulettaa huipulla

Meidän hotelli näkyy ylhäällä vasemmalla


Pois lähtiessä alkoi muitakin näkymään

Nämä Uxmalin rauniot voittaa kyllä Chichen Itzan näkymissä ja mukavuudessa mennen tullen! Kukaan ei edes tullut myymään meille mitään ja saimme ihan rauhassa tutkia/ kuvailla ympäsristöä. Harmillisesti taas tuo korkein rakennus The Magician on kielletty kiipeämisen osalta., tällä kertaa sortumisvaaran/ entisöinnin vuoksi. Eihän nämä temppelit ja pyramidit pysyisi vuosituhansia näin hyvässä kunnossa jollei niitä kunnostettaisi jatkuvasti.. 


The American Indian pg 10.jpg
Tässä The Magician vuonna 1913 ennen kunnostusta
Voi vain pohdiskella kuinka paljon näitä rakennuksia on vielä löytämättä tuolta tutkimattomasta viidakosta.

Matkalla Campecheen, länsirannikolle sattui vielä pienempi rauniohässäkkä Kabah jota tietysti käytiin tutkimassa.







Campeche, näyttävä mielenkiintoinen rannikkokaupunki. Yöpaikka oli varattu Hotel Castelmar hintaan 43€. Syötiin ja juotiin hienosti sekä käppäiltiin rantabulevardia pitkin.




Kaupungin keskustaa ympäröi todella komea muuri josta presidentti Trumppikin olisi kateellinen =)
Euroopassa tällä ravintolalla ei varmasti olisi kovin pitkää bisnestä 

Aamusella vielä viimeiset Maya-nähtävyydet tälle reissulle ja Edzna rauniot. Taas vähemmän käyty paikka mutta sitäkin mielenkiintoisempi!





Tässä muinaisessa maskissa on jopa osittain säilyneet alkuperäiset värit




Ei tuonnekkaan saanut kiikkua




Paljon pyörii liskoja näillä raunioilla. Eikä ihme, kyllä näissä maisemissa kelpais aurinkoa palvoa =)


Indiana Jones meno alkaa olemaan siinä. Nyt vaan lomaillaan ja löhöillään 4 päivää ennen Miamiin paluuta. Majapaikaksi valikoitui Hacienda Inn Aeropurto Meridan kaupungista kaksi yötä hintaan 59€.
Notkutaan altaalla ja maistellaan margaritoja. Kaksi hyvää drinkkiä hotellin baarista kustantaa 3€ =)
Huomenna katsomaan Cancunin valkoisia hiekkarantoja!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti