lauantai 21. tammikuuta 2017

Tyylillä, ei taidollaTaas se aika vuodesta kun täytyy vaihtaa Etelä-Suomen loistavat kelit karibian lämpöön ja mielenkiintoiseen risteily tarjontaan…
Niinkuin aina aikaisemminkin, ei tuonne asti viitsi pelkän 4 päivän risteilyn vuoksi lähteä joten tällä kertaa mielenkiinto fokusoitui Meksikon valkoisille hiekkarannoille =)

Nyt on taas matkan suunnittelut jäänyt vähän viime hetkille. Meno-paluut Miamiin oli hommattu jo hyvissä ajoin, alunperin SAS lentoyhtiöllä piti mennä, mutta rupesivat urpot vaihtelemaan paluu lentoja jolloin mukavat 7h Oslon lentokentällä odottelua… ei kiitos! Lennot sai onneksi peruttua ja finskiltä löytyi vielä hyvä tarjous suorille lennoille hintaan 1185€ (2hlö). Halvemmallakin toki pääsisi mutta meillä tökkii tosi pahasti tämä lentäminen. Onhan se oikeasti aika synkkää istuskella 10h ahtaassa putkilossa tympeiden ranskalaisten kanssa ja koneen vaihdot ym..

Paljon on tullut lenneltyä maailmalla ja finnairin plus pisteitä oli kertynyt melkein sen verran että saisi korotuksen busines luokkaan.. jälleen mielenkiintoinen tarjous tuli vastaan: ostat finnairin lentopisteitä ja saat +40% kaupan päälle. Matkustusluokan korotukseen yhteen suuntaan tarvii 100000 (2hlö) pojoa ja n.250€ köyhempänä saimme eturivin paikat! Kone tosin oli vaihtunut syystä tai toisesta Iberian 330 mutta seuraavassa tarinaa siitä.

Iberia A330 business class =)

Lomafiilikset alkoi jo priority check-in vaiheessa. Kateellisia katseita keräsimme tavis jonosta kun marssimme suoraan tiskille, liput kouraan ja tottakai lyhyempää jonoa sen turvatarkastuksen läpi.
Pääsin ensimmäistä kertaa satunnaiseen tarkastukseen: jollain lapulla "turva-neiti" pyyhkäisi mun käsiä ja laittoi lapun koneeseen joka kai haistelee räjähdeaineita. Sehän hälyytti punaista =)
Uusinta tarkastus meni läpi mutta sen jälkeen pyyhittiin samoilla lapuilla kaikki muutkin meikäläisen kamat.. ei onneksi löytynyt mitään kiellettyä =)

Siitä suorinta tietä ilmaisen viinan himossa Finnairin Business loungeen jossa kerkesimme juoda itsemme mukavaksi ja ruokakin oli oikein hyvää! Perunamoose lihapullilla!


Koneeseen nousu tietenkin "business" matkalaisille taas ensimmäisenä ja tällä kertaa Suvi pääsi vielä ylimääräiseen turvatarkastukseen =)
Koneeseen noustuamme meidät ohjattiin vasemmalle kohti koneen keulaa. Paikat oli ensimmäisellä rivillä, keskellä kaksi vierekkäistä paikkaa.


Talon puolesta kuulokkeet jotka suodatti hyvin kaiken muun metelin koneesta ja oikeasti kuuli mitä olikaan kuuntelemassa ilman että veri valuu korvista =)
Eipä mennyt kauaa kun tultiin kyselemään maistuisiko shamppanja. No maistuuhan se, tietenkin viskin, pöytäliinan ja mansikoiden kera =)


Seuraavaksi lyötiin kouraan illan menu ja viinilista.

Se on ite Vottosen Eero ottanut vastuun näistä pöperöistä


Ruoka oli todella hyvää ja jotenkin uskomatonta kun on tottunut siihen purkkiruokaan mitä on aina ennen naaman eteen tuotu.

Tiedätte sen tunteen kun on syöty ja pitäis päästä päästä vessaan mutta lentoemot ei ole vielä käyny hakemassa tarjottimia… Tässä pöydän sai kivasti sivuun ja notkealla lanneliikkeelä käytävälle kohti wc:tä =)
Siinähän se ilta meni viskiä tissutellessa. Jalat sai kivasti suoraksi ja muutenkin todella väljää oleilua.
Jossain vaiheessa havahduin siihen että mahdollisesti taas joku tunteeton ahdistunut ranskalainen potkii takana mun selkänojaa, mutta se olikin vain tuolin hierontaominaisuus jonka asiasta tietämättömänä sain vahingossa päälle… Suvi rakastui tuohon ominaisuuteen!


Lentoa enää 8h jäljellä voi ei!
Näyttö oli jotain 18 tuumaa ja siitä oli kiva kattella muutama leffa ennenkuin nukkumatti korjasi...
Tyyliin kuuluu tottakai marimekon "meikkilaukku" hammasharjoineen ja huulirasvoineen. Shaving kitin saa pyytämällä jos parta meinaa kasvaa yli 10h lennolla. 
Sitten untenmaille. Jokainen meistä on joskus haaveillut pitkällä lennolla josko sais jalat ja koko ruhon suoraksi ja unta palloon. Näillä istuimilla se onnistui helposti ja hyvän tyynyn ja peiton kera unta riittikin reilu 6h kunnes lentoemot herätteli aamupalalle =)
Koneesta poistuminen Miamin kentällä sujui tietenkin tehokkaasti ja automaattisten esta-hässäköiden jälkeen olimme vuokra-auton ratissa jo 30min laskeutumisen jälkeen. Aivan mahtavaa matkustamista!

Vähän jännittää onko tästä enään paluuta tuonne koneen perälle sikaosastolle. Bisnes luokassa oli vaan niin supersiistiä matkustaa ihan alusta loppuun asti.
Kallistahan se on kuin perkele mutta hinnan ymmärtää jos ajattelee että yksi tuollainen luksuspaikka vie n. 4 tavis paikan verran tilaa koneesta. Ruoka, viinakset ja palvelut kaikki aivan mahtava kokemus. Turbulenssitkin tuntui paljon pehmeämmiltä koneen etuosassa makuuasennossa hengaillessa.
En ole koskaan aikaisemmin edes ajatellut että lentämisestä voisi nauttia ja samalla rentoutua, mutta mitä suuremmalla todennäköisyydellä et ole sinäkään =)
Mitähän se ykköluokka sitten on? Siihen ei varmasti ole duunarilla ikinä varaa =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti