maanantai 23. tammikuuta 2017

Miamista Cancuniin

Vuokra-kärry oli varattu Avikselta ja premium luokan kulkine, ihan perus toyota avalon. Hyvä ajaa ja kaikkea, mutta kyseisestä vuokraamosta jäi vähän paska maku. Täti tiskillä sai jotenkin ihmeellisesti myytyä turhia vakuutuksia väsyneelle matkaajalle 20$ edestä ja auto oli vielä semisti likainen…

Pitemmittä puheitta lähdettiin pokkana ajelemaan kohti majapaikkaa, jokin airbnb:n kautta varattu huone jonkun paikallisen kodista. Olihan se taas hämmentävää hiippailla jonkun ventovieraan kotiin 23:00 aikaan iltasella mutta niinpä meidät otettiin taas avosylin vastaan..
60€ ei ollut paha hinta maksettavaksi yhdestä yöstä Miamin lentokentän läheisyydestä. Ei keretty tutustua isäntäväkeen sen kummemmin, eipä oikeastaan kiinnostanutkaan koska lepo tuli tarpeeseen pitkän ja rentouttavan hel-mia lentämisen jälkeen ja aamulla oli kuitenkin ehdittävä takaisin kentälle ja Meksikon jännittävään ilmapiiriin.

Lähdimme mestoilta jo aamu kahdeksan aikoihin ja päivänvalossa sitä taas huomasi olevansa jossain ihan muualla kuin kotoisassa suomessa, palmuja ja kaikkee!
Lento Cancuniin lähti vasta puolen päivän jälkeen joten ehdimme vähän kruisailla ympäri eteläistä Miamia ja Little Havanaa. Aamupala löytyi Versailles ravintolasta ja sinne täytyy mennä vielä joskus uudestaankin. Muutenkin seutu vaikutti paljon mielenkiintoisammalta kuin Miamin muut seudut.. Tämä on jo äkkiä laskettuna 7. kerta kun täällä seikkaillaan =)

Auto takaisin kentälle ja se lysti maksoi n. 70$. Taksilla suhailu olisi varmaan ollut saman verran ja saipahan taas harjoitella ajamista amerikan markkinoilla, tööttiä tuli taas jonkun verran :-)

Innosta soikeana ahtauduimme American Airlinesin lennolle. Vajaa kaksi tuntia meni kuitenkin melko kivuttomasti.
Meksikon päässä maahantulomuodollisuudet olivat tiukemmat kuin Amerikan puolella. Maahantulokaavake oli espanjaksi ja tuurilla saimme senkin kai täytettyä onnistuneesti =)
n. puolitoista tuntia laskeutumisen jälkeen tapasimme autovuokraamon heebon terminaalin pihalla ja hyppäsimme pakuun joka vei meidät vähän syrjemmäksi America Car Rental toimistolle.
Netin hakukoneet auton vuokraamiseen näytti naurettavan halpoja hintoja, paras oli 12$ 10vrk! Tähän tulee tietenkin vakuutukset, verot ym. erikoiset päälle ja oikea hinta on jotain aivan muuta.
Meidän vuokraamolla oli selkeät hinnat kaikkine vakuutuksineen ja mällin sattuessa 0$ omavastuulla. Tottakai tiskillä tuli pakolla ostettua rengas/ lasi vakuutus 8 vuorokaudelle hintaan 80€ joten tollanen söpö pikku mitsun maasturi maksoi kaikkiaan 430€ ellei lopussa jotain ylläreitä ilmene =)


Sitten vain liikenteen sekaan. Vuosi sitten Costa Ricassa ajeltiin menestyksekkäästi joten eiköhän tämä Meksiko hoideta myös kunnialla. Liikenne on taas vähän niin ja näin. Nopeusrajoitukset on huono vitsi ja kaistoja on justiinsa niin monta kuin autoja mahtuu vierekkäin menemään :-)
Ainoa asia mikä liikenteessä herättää kunnioitusta on virkavalta tuimalla tuijotuksella ja rynnäkkökiväärit kaulalla! Pakko kai niiden on vähän kovista esittääkin kun täälläkin on ollut kaikenlaista jännää Cancunin ja Playa Carmenin ampumistapausten johdosta… Pitää vähän katella missä menee ja milloin.

En tiedä mitä pahaa nämä konstaapelit ovat tehneet kun joutuvat saman skootterin jakamaan mutta ei niille päin naama uskaltanut naureskella.. Se rynkky kaulalla herättää edelleen kunnioitusta.
Majapaikka oli varattu rauhallisesta Tulumin kaupungista, n 120km matkaa hyvää leveää moottoritietä.
Navigaattori tai Google mapsi ei löytänyt meidän kämpän osoitetta mutta ilmiömäisen suuntavaistoni avulla löydettiin kämppä kuitenkin ykkösellä! Tuurilla ei ollut mitään tekemistä tämän tapahtuman kanssa =)
Airbnb:n kautta taas 3vrk tässä "huoneistohotellissa" kuritti matkakassaa 400€ edestä. Kallista on mutta kämpästä löytyy kaikki mitä rennon lomailun alkuun pääsemiseen tarvitaan.





Toisena iltana lähistöltä katkesi sähköt ja otin tilaisuuden kuvailla tähtitaivasta, mutta valosaaste se häiritsee täälläkin.
Alue on nimeltään Aldea Zama ja melko uusi resortti alue. Uutta rakennetaan koko ajan ja isot kihot tekee hyvää bisnestä. Tuossa kiven heiton päässä kuitenkin jengi asuu vielä pusikkoon rakennetuissa majoissansa. Aikamoinen kontrasti. Minun käsityksen mukaan ne ei kuitenkaan ole tämän kylän duunareita vaan ovat siellä olleet aina. Mene ja tiedä…



Päivät meni rannalla käppäillessä ja Maijojen vanhoja rakennelmia tutkaillessa.



Tulum Ruins. Vakuuttava miljöö turkoosin meren rannalla. Ollaan kyllä käyty Meksikossa Costa Mayan pyramidejä hämmästelemässä aikaisemminkin mutta nyt on jotenkin syvällisempi mielenkiinto tähän melkein kadonneeseen kulttuuriin…
Tulumin kierros ilman opasta kustansi 140 pesoa kahdelta ja autoparkki 160 pesoa. Yhteensä noin 15€.








Liskot pitää vahtia Tulumin raunioilla =)




Me oltiin ihan kiltisti



Tästä sitten syvälle sisämaahan tutustumaan muihin Maya kulttuurin aikaansaannoksiin =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti