perjantai 27. tammikuuta 2017

Viidakon ihmetyksiä

Me ollaan poikkeuksetta menty unten maille jo viimeistään ilta kahdeksalta. Nuoriso jaksaa bilettää aamun tunneille asti ja monesti ne on vielä maistissa kun me keitellään aamukahveja auringon noustessa, noin kuudenaikaan.
Aikaisin liikenteeseen lähdössä on se hyvä puoli että suurin osa muista turisteista on vasta matkalla kohteeseen ja pääset nauttimaan nähtävyyksistä ilman töniviä japanialaisia =)
Me keretään vielä kreisibailaamaan ja sikailemaan karibian merillä sen neljä päivää joten nyt on ihan hyvä latailla akkuja.

Matka jatkui kohti Chichen Itzaa, kaikkien turistirysien mekkaa. Matkan varrella oli kuitenkin vähemmän tunnettu ja pienempi Coba:n rauniot jossa saa vielä astella pyramidin huipulle luvan kanssa. 

Nohoch Mul. 42m ja korkein pyramidi Jukatanin niemimaalla.

Näkymät huipulta on ihan omaa luokkaansa


Täällä rauniot ovat kaukana toisistaan ja loistava idea oli vuokrata fillarit sisäänkäynniltä ja polkea tyytyväisenä viidakossa  katselemassa mitä ihmeellisimpiä, vuosituhansia vanhoja rakennelmia. 


Näitä pelikenttiä löytyy jokaisesta maya kaupungista. Ideana oli kai läiskiä kumista palloa tuon rinkulan läpi ja pelin päätyttyä uhrattiin taas joku onnellinen jumalille. Hyvin rituaalinen tapahtuma siis.



Parin tunnin kiertoajelun jälkeen suuntasimme mitsun nokan kohti Hotel Chichen Itzaa. Tiesimme jo etukäteen että raunioille kannattaa mennä heti aamusta, ennen kuin turistibussit tuovat suuret laumat ja keskipäivän kuumuus läkähdyttää, joten chekkasimme itsemme hotellille jo puolilta päivin ja loimme toiminta suunnitelmaa seuraavalle päivälle. Oikeasti istuimme vain hotellin altaalla margaritoja maistellen ja ilta kahdeksalta jo nukkumassa =) Hotelli oli tosi hyvä ja yö maksoi hurjat 45€. 




Aamulla olimme ensimmäisten joukossa jonottamassa maailman 7. ihmeen porteilla. Oli kyllä todellinen wau elämys kun El Castillo avautui koko komeudessaan silmien edessä. Harmi että sinne ei saa enää nousta ylös. Joku sieltä on aikanaan tipahtanut ja sen jälkeen kiikkuminen on ollut pannassa.


Kaikki Maya kansojen rakennukset/ temppelit on rakennettu ilman suuntien mukaan. Ne on veijarit jo aikanaan osannut katsoa ja ennustaa taivaankappaleiden liikkeistä kevätpäivän tasaukset, auringon ja kuun pimennykset ym. Eivät ne ymmärtäneet mitä ne oikeasti tarkoittavat vaan uhrasivat surutta porukkaa taruolennoille… Paljon on porukkaa teurastettu noillakin mestoilla.

Pyhä senootti jonne on myös ihmisuhreja heitelty. 
Kerkesimme kiertää noin puolet alueesta kunnes piti pitää vessatauko ja hölmönä menimme porttien ulkopuolelle ja eikä sieltä enää päässyt samalla lipulla takas. Vähän harmitti, mutta jengiä alkoi olemaan jo sen verran että hommasta oli nautinto kaukana =)



Torimyyjät eivät olleet vielä myyntikunnossa aamu 9 aikaan.

Vähän isompi pallopeli kenttä

Seuraava kohde oli Uxmalin rauniot ja majoituimme Uxmal resortiin huokeaan hintaan 34€. Tykkään tästä hintatasosta, kaukana itärannikon ja Cancunin riistohinnoista :-) Tällainen huone, maisemilla olisi helposti yli 200€ amerikoissa…




Perus meininki. Altaalla lekottelua, parit hyvät drinkit ja ruoka jonka jälkeen unten maille. Näimme kuitenkin huoneen parvekkeelta raunioiden valoshown joka järjestetään joka ilta. Käytännössä jotain musiikkia ja näyttävimmät rakennukset valaistaan eri väreillä…






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti